Малко над един милион българи имат татуировки.  22% от хората

...
Малко над един милион българи имат татуировки.  22% от хората
Коментари Харесай

„Тренд“: Малко над един милион българи имат татуировки

Малко над един милион българи имат татуировки.  22% от хората показват, че биха трансформирали мнението си за чужд човек, когато видят, че има татуировки. 21% от българите са съгласни с изказванието, че хората с татуировки са по-склонни към престъпни прояви. Отношението към татуировките е в мощна взаимозависимост от възрастта.

Това сочат данни от изследване на проучвателен център „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “, отдадено на настройките на българите по отношение на татуировките.

19% от българите показват, че имат татуировка. В по-голям дял мъжете за сметка на дамите декларират, че имат татуировка. Спрямо възрастта, съвсем половината от  хората сред 18-29 година показват, че са си създали татуировка. С увеличението на възрастта фрапантно понижава делът на хората, които показват, че имат татуировка. Над 90% са дяловете на хората на възраст над 50 години, които споделят, че нямат татуировка.

Половината от хората, които заявяват, че имат татуировка, имат единствено една, а 29% - две. 12% е делът на татуираните, които имат повече от три татуировки.

Сред главните аргументи, които хората с татуировки акцентират за решението си да си създадат татуировка, са за „ красота/стил “ (44 процентни пункта), „ израз на обич към избран човек “ (38 процентни пункта), както и „ показва това, което съм “ – 28 процентни пункта. Сред останалите изтъкнати аргументи са „ като знак на нова страница в живота ми “, изложение на принадлежност към футболен тим, респект към народен воин, както и израз на идеологически възгледи. При дамите, които имат татуировки, водещата причина е обвързвана с красота/ жанр. А мъжете са тези, които си вършат татуировки като принадлежност към даден тим или респект към народен воин. Сходни дялове се регистрират и при мъжете, и при дамите по отношение на повода „ израз на обич към избран човек “.

Данните демонстрират, че едвам 3% от хората, които имат татуировки, са се тормозили, че това би попречило да ги наемат на работа.

22% от българите показват, че биха трансформирали мнението си по отношение на чужд човек, когато видят, че има татуировки. 71% не споделят това мнение. В огромната си част възрастните хора биха трансформирали мнението си към даден човек, в случай че видят, че той има татуировки.

 Снимка: ЕПА/БГНЕС

23% показват, че в случай че са работодатели, забележими татуировки биха повлияли на решението им да наемат татуиран човек на работа. Тук още веднъж възрастта се оказва от основно значение. С увеличение на възрастта, се усилва делът на хората, които дават този отговор.

Почти подобен дял – 23% са съгласни с изказванието, че „ хората с татуировки са по-склонни към корист с алкохол и опиати “. 63% не споделят това мнение.

Малко над половината от българите показват, че биха имали интимна връзка с човек, който има татуировки, а малко под една трета показват, че не биха. Жените за сметка от мъжете (34% към 23%) в по-голям дял споделят, че не биха имали интимна връзка с човек с татуировки.

По отношение на поддържане на другарски връзки с човек, който има татуировки, нещата наподобяват по-различно. 71% показват, че биха имали такива другарски връзки, а единствено 16% не биха.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР